• KUK

10% Sleva FODMAP DPE - Zažívací enzymy s probiotiky - 60 kapslí

  • Pomáhá vychutnat si zdravá jídla obsahující FODMAP. Produkt obsahuje mnoho enzymů a směs dvou silných sporujících probiotik.

  • obj.kód.: 033081
    Dostupnost: Skladem
  Počet
995 Kč
897 Kč

FODMAP DPE - Zažívací enzymy s probiotiky - 60 kapslí

FODMAP DPE™ - ZAŽÍVACÍ ENZYMY S PROBIOTIKY - 60 KAPSLÍ

DOPLNĚK STRAVY

FODMAP DPE™ pomáhá vychutnat si zdravá jídla obsahující FODMAP.

CO JSOU FODMAP?

FODMAP jsou skupinou sacharidů s krátkým řetězcem známých jako fermentovatelné oligosacharidy, disacharidy, monosacharidy a polyoly a jsou často spojovány s trávicími problémy, jako je nadýmání, říhání, plynatost a břišní diskomfort. Nacházejí se v různém ovoci, zelenině, luštěninách, obilovinách… 

Většina lidí má tyto zažívací problémy, protože FODMAP sacharidy jsou špatně stravitelné nebo zůstávají nestrávené, když procházejí trávicím systémem. Nakonec se tyto nestrávené potraviny dostanou do kontaktu se střevními bakteriemi, kde procházejí fermentací a způsobují nadýmání.

AKTIVNÍ SLOŽKY V PRODUKTU:

  1. ENZYMY

         Alfa galaktosidáza - enzym zodpovědný za štěpení složitých cukrů na jednoduché cukry. To umožňuje, aby se některé nadýmavé potraviny, jako je brukvovitá zelenina a luštěniny, staly snadněji stravitelnými. Tento enzym je důležitý pro oligosacharidy, „O“ ve FODMAP.

         Amyláza - enzym, který částečně štěpí škrob na maltózu. Amyláza se přirozeně vylučuje ze slinivky břišní a je ve slinách. Tento enzym je důležitý pro monosacharidy, „M“ ve FODMAP.

         Glukoamyláza - přeměňuje škrob na cukr jako amyláza, ale je nejaktivnější ve vysoce kyselém pH. Zahrnutí této složky umožňuje, aby se mnoho cukrů rozložilo před tím, než opustí žaludek. Tento enzym je důležitý pro monosacharidy, „M“ ve FODMAP.

         Laktáza - enzym zodpovědný za hydrolýzu mléčného cukru laktózy na glukózu a galaktózu. Tento enzym je důležitý pro disacharidy, „D“ ve FODMAP.

         Celuláza - enzym, který tráví celulózu nebo rostlinnou vlákninu. Většina zvířat (včetně lidí) neprodukuje celulázu přirozeně, a proto není schopna využít většinu energie obsažené v rostlinném materiálu.

         Xylanáza - enzym se schopností štěpit polysacharid xylan na xylózu, která je primární složkou rostlinných buněčných stěn. Existují určité důkazy, že xylanáza může pomoci podpořit rozklad některých umělých sladidel a konzervačních látek.

         Hemiceluláza - rozkládá hemicelulózu, typ polysacharidu, který je složitější než jednoduchý cukr a je přítomný spolu s celulózou ve všech rostlinných buněčných stěnách.

         Pektináza - rozkládá pektin, který je pevnou součástí stěn rostlinných buněk. Pektin sám o sobě není FODMAP, ale nachází se v mnoha potravinách s vysokým obsahem FODMAP a je fermentovatelný. Tento enzym pomáhá rozkládat fermentovatelné potraviny, „F“, které by jinak nemohly být klasifikovány jako potraviny s vysokým obsahem FODMAP.

         Diastáza - rozkládá škrob na menší molekuly cukru známé jako maltóza a glukóza. Tento enzym pomáhá podporovat trávení jak monosacharidů, tak disacharidů, „D“ a „M“ FODMAP.

         Maltáza - rozkládá maltózu na glukózu, která je nezbytná k tomu, aby tělo mohlo využít cukr jako energii. Tento enzym je důležitý pro disacharidy, „D“ ve FODMAP.

         Invertáza - známá také pod pojemem sacharáza, je enzym, který štěpí sacharózu (disacharid řepný cukr) na její stavební bloky glukózy a fruktózy. Tento enzym je důležitý pro disacharidy, „D“ ve FODMAP.

         Beta glukanáza - rozkládá glykosidické vazby, což je v podstatě vazba, která drží molekulu cukru na molekule jiného sacharidu. Tento enzym je důležitý pro disacharidy, „D“ ve FODMAP.

     
  2. PROBIOTICKÁ SMĚS

         Směs dvou silných sporujících probiotik, které mohou pomoci při vyvažování a obnově zdravého mikrobiomu. Prozatím neexistují žádné trávicí enzymy, které přímo rozkládají polyoly, „P“ v FODMAP, které jsou obsaženy především v produktech „bez cukru“.
         Mezi polyalkoholy (neboli polyoly, alkoholické cukry, alkoholové cukry) patří schválená náhradní sladidla sorbitol, mannitol, xylitol, isomalt, maltitol, laktitol a erythritol. Mnoho lidí trpících FODMAP citlivostí má nerovnováhu střevního mikrobiomu, která může přispívat k intoleranci polyolů. FODMAP DPE™ obsahuje kombinaci probiotických kmenů Bacillus subtilis a Bacillus clausii.

 

INFORMACE O DOPLŇKU

Balení: 60 kapslí
Hmotnost: 49,8 g

Dávkování: 1-2 kapsle na každé jídlo
Počet dávek v balení: 60

  Složení   ve 2 kapslích % RHP*
  Směs enzymů FODMAP DPE™
     amyláza, maltáza, celuláza, alfa-galaktosidáza,  
     glukoamyláza, hemiceluláza, invertáza, xylanáza, 
     laktáza, pektináza, diastáza, beta glukanáza
   532 mg    -
  Sporující probiotická směs
     Bacillus subtilis, Bacillus clausii (2 miliardy CFU)
40 mg -


Další složky: celulóza (vegetariánská kapsle).

*RHP - % Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby

NON GMO: Neobsahuje geneticky modifikované organismy.
Neobsahuje mléko, lepek a sóju.


POUŽITÍ

Užijte FODMAP DPE™ se sklenicí vody na začátku každého jídla obsahujícího FODMAP nebo podle pokynů svého lékaře. Další tobolky lze užívat při větších jídlech nebo v obdobích občasného nepohodlí.


UPOZORNĚNÍ

  • Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Nepoužívejte, pokud je obal poškozen a kontaktujte nás.
  • Pokud se léčíte, poraďte se s lékařem před použitím doplňku.
  • Doplněk stravy by neměl být používán jako náhrada pestré stravy a zdravého životního stylu.
  • Nevhodné pro těhotné a kojící ženy.
  • Skladujte dobře uzavřené v temnu a suchu.

 

Jistě jste si všimli, že náš popis je málo konkrétní a všeobecný. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám neumožňuje popisovat účinky našich doplňků na lidský organismus. Informace si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu, v literatuře nebo na sociálních sítích. Hezká videa s titulky najdete i na youtube. 

ODEBÍREJTE NOVINKY

Získejte aktuální informace o speciálních slevách a dalších novinkách