Nové Zobrazit větší

Pouze online

Rozinky Jumbo Natural 500 g

10109

Jsou vhodné do kašiček, vloček nebo i jen tak na zobání. Rozinky mají vysoký obsah železa, draslíku a rostlinné vlákniny.

Více informací

69 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Ve 100 g rozinek se nachází kolem 70 g sacharidů. Cukry jsou tvořeny především fruktózou a glukózou. Hroznové víno, resp. rozinky mají vůči ostatním druhům ovoce větší zastoupení glukózy, pro to je glykemický index rozinek vyšší - dosahuje průměrné hodnoty GI 65. Znamená to tedy, že hladina krevního cukru po jejich konzumaci stoupá poměrně rychle. Rozinky obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je příznivá pro zažívací soustavu a prevenci častých civilizačních onemocnění.

Rozinky se nejčastěji používají jako přídavek ke sladkým jídlům (obilné kaše, vločky, nákypy), při pečení (bábovky, mazance). Najdeme je v müsli, cereálních směsích, müsli tyčinkách. Jejich příjemné chuti se využívá při přípravě omáček, vzácně i úpravě ryb a masa. Výborné jsou rozinky ve sladkých nápojích a alkoholických likérech. Výhodné je před použitím rozinky namočit na 1-2 hodiny do vody. Nabobtnáním se naředí obsah cukrů a celkové energie. Rozinky jsou výborné alternativní přírodní sladidlo.

Proti nadměrnému vysychání rozinek je výhodné ukládat je do vzduchotěsných obalů a skladovat při nižších teplotách. Pokud jsou rozinky starší, cukry v nich obsažené krystalizují. Krystalizací se však nemění jejich nutriční hodnota. Krystalky se dají rozpustit ponořením rozinek do jakékoliv tekutiny (horká voda, mléko, alkohol, ovocná šťáva).

  • Složení: rozinky, slunečnicový olej
  • Výrobek může obsahovat pecky, stopy arašídů, jiných ořechů, lepku, oxidu siřičitého a sezamu
  • Země původu: Chile (JAR)

Recenze

Napsat recenzi

Rozinky Jumbo Natural 500 g

Rozinky Jumbo Natural 500 g

Jsou vhodné do kašiček, vloček nebo i jen tak na zobání. Rozinky mají vysoký obsah železa, draslíku a rostlinné vlákniny.

Napsat recenzi