Nové Pohanka loupaná 500 g Zobrazit větší

Pouze online

Pohanka loupaná 500 g

Pohanka se získává z pohanky seté a je zdrojem cenných živin, jako jsou například minerální látky v podobě manganu, selenu, zinku nebo mědi, vitamínů E, C a B, nenasycených mastných kyselin, bílkovin a vlákniny. 

Více informací

31 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Její výhodou je skutečnost, že neobsahuje lepek, a proto ji ve velkém používají celiaci. Pohanka se získává z pohanky seté a je zdrojem cenných živin, jako jsou například minerální látky v podobě manganu, selenu, zinku nebo mědi, vitamínů E, C a B, nenasycených mastných kyselin, bílkovin a vlákniny. Pohanka je kromě jiného zdrojem rutinu, který je účinný při zánětech, cévních onemocněních i krvácení z dásní. Pohanka se dá vařit i smažit. Je výborná coby zdravá příloha i jako surovina pro přípravu sladkých nebo slaných kaší.

Použití:
Pohanku přeberte a propláchněte ve vodě. Vložte do hrnce s osolenou vodou. Voda by měla sahat cca 3 centimetry nad pohanku. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10–15 minut, dokud pohanka nezměkne Po uvaření nechte pod pokličkou ještě asi 5 minut odpočinout.

Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota 1548kJ/365kcal
Bílkoviny 12g
Tuky 2,6g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 74g
z toho cukry 0,6g
Sůl 0,01 g

Recenze

Napsat recenzi

Pohanka loupaná 500 g

Pohanka loupaná 500 g

Pohanka se získává z pohanky seté a je zdrojem cenných živin, jako jsou například minerální látky v podobě manganu, selenu, zinku nebo mědi, vitamínů E, C a B, nenasycených mastných kyselin, bílkovin a vlákniny. 

Napsat recenzi